Olemme kunnostaneet vuosien mittaan Buster Sun R veneen kokonaisuudessaan runkoa lukuunottamatta. Ensimmäinen työmme oli sähköjärjestelmän täydellinen uusiminen veneeseen. Uusinnan yhteydessä veneeseen lisättiin uusia sähkölaitteita sekä vapatelineet. Seuraava työmme oli veneen pohjavaneroinnin uusiminen. Viimeisimpänä työnä asensimme veneeseen uuden nelitahtisen Mercury-perämoottorin ja mittarit sekä uusimme ohjausjärjestelmän.


Sähköjärjestelmän uusiminen


Sähköjärjestelmän uusiminen

Uusimme koko veneen sähköjärjestelmän. Kaikki vanhat sähkölaitteet ja -kaapelit purettiin ja uudet asennettiin tilalle. Uusinnan yhteydessä veneeseen asennettiin Lowrancen Elite-5x DSI kaikuluotain, navigointivalo, veneen pohjan valaiseva valo, pilssipumppu, säänkestävä BEP:n DC-ohjauspaneeli, kompassi ja lisäksi vielä vapatelineet. Yllä olevassa kuvassa on vasemmalla ohjauspulpetti ennen uusia asennuksia ja oikealla kompassin, kaikuluotaimen ja DC-ohjauspaneelin kanssa. Huomaa kuvassa veneen pohjan valaisevan kulkuvalon tehokkuus. Valoteho riittää valaisemaan koko veneen pohjan jo hämärässä, muttei se häikäise pimeässäkään.


Pohjavanerien uusiminen


Pohjavanerien uusiminen

Seuraavana vuonna uusimme veneen kuluneet ja huonokuntoiset pohjavanerit omistajan tilauksesta. Vanhat vanerit purettiin pois, veneen pohja pestiin ja uudet muotoon leikkaamamme vesivanerit kiinnitettiin paikoilleen. Yllä olevassa kuvassa on vasemmalla ylhäällä kuva vanhoista vanereista. Vasemmalla alhaalla on kuva veneen pohjasta vanhojen vanerien purkamisen jälkeen. Keskellä on kuva keskeneräisestä uudesta vaneroinnista ja oikealla on uusi vanerointi loppusiivousta vaille valmiina.


Moottorin ja ohjausjärjestelmän vaihtaminen


Moottorin ja ohjausjärjestelmän uusiminen

Parin vuoden päästä asensimme veneeseen uuden Mercury F20 ELPT perämoottorin ja kaukohallintalaitteen, Weman kierroslukumittarin käyttötuntilaskurilla, Weman jännitemittarin ja lisäksi uusimme kokonaan ohjausjärjestelmän. Edellä olevassa kuvassa on vasemmalla ylhäällä kuva veneestä vanha moottori irrotettuna. Ylhäällä keskellä on kuva ohjauspulpetista ilman ohjausjärjestelmää. Oikealla ylhäällä on kierroslukumittarin paikan hahmotteluvaiheesta otettu kuva. Kierroslukumittarille ei löytynyt ohjauspulpetissa hyvää paikkaa josta sen näkisi, eikä se olisi tiellä, joten sille teetettiin mittatilaustyönä asennuskaulus. Alhaalla vasemmassa kuvassa näkyy moottorin asennus ja oikealla ohjauspulpetti mittareineen sekä kaukohallintalaite.


Takaisin esimerkkiprojekteihin »